En krusbärsmarmelad kokad med vitt vin och smaksatt med timjan. Passar bra till ostbrickan. Om du hellre vill ha en frukostmarmelad med krusbär så ska du hitta här.
Marmeladen:
700 g krusbär
1 dl vitt vin (Fumees de Blancs)
1,75 dl vatten
10 strån timjan färsk (ungefär 1 tsk)
500 g socker
Gör marmeladen så här:
Koka upp vin, vatten och timjan (bara bladen).
Tillsätt de rensade krusbären och koka i 10 minuter.
Tillsätt socker och koka till temeperaturen är 105 grader. Det tar ungefär 45 minuter. Skumma av sylten allt eftersom det bildas skum på ytan så får du en klar, fin marmelad. Smaka gärna av om du tycker timjanen ger tillräckligt mycket smak. Om inte är det lätt att ta lite mer, men se till så att timjanen inte dominerar smaken.
Under tiden marmeladen kokar så värmer du de rena syltburkarna/locken och kontrollera att locken verkar hålla tätt.
Häll på marmelad på burkarna, skruva på locket och vänd burken upp och ner. När du vänder burkarna så blir locken hyfsat sterila vilket gör marmeladen hållbarare.
1 trevlig kommentar:
Helagat är så gott, det godaste :)
Kram BLOGGFISKEN-för dig med passion för fisk :)
Skicka en kommentar