web stats analyzer

måndag 8 juni 2009

Klassisk lasagne

Skriv ut receptet

lasange lasagne al forno
Den här goda klassisk lasangen lagar vi ofta och det är alltid en favorit, både till vardag och fest. Enkel tillagning i ugnen - al forno -  och serverat med en fräsch grönsallad och varför inte ett enkelt rödvin?

Det här behöver du:


300 g nötfärs
2 msk smör
2 gula lökar
1 burk krossade tomater
2 msk tomatpuré
1 tärning köttbuljong
1 vitlöksklyfta
1 tsk basilika
salt och peppar
ca 10 lasangeplattor
3 msk vetemjöl
5 dl mjölk
3 dl riven ost (gärna någon smakrik ost, gott att använda parmesan att strö ovanpå)

Gör så här:


Fräs nötfärsen i 1 msk smör. Häll över i en gryta. Skala, hacka och fräs löken. Lägg över i grytan. Tillsätt tomater, tomatpuré, buljongtärning, vitlök och kryddor. Låt koka under lock 20 minuter.

Smält 1msk smör, strö över mjölet och rör om. Späd med mjölken och låt koka 3 min. Lägg i 2 dl av osten och låt smälta. Smaka av med salt och peppar.

Häll hälften av såsen i en ugnsfast form. Täck med lasangeplattor. Lägg på två lager med köttfärs med plattor emellan. Avsluta med plattor och häll sist på resten av ostsåsen. Strö över den sista dl ost och gratinera 20 min i 225 grader (30 min i 200 grader om köttfärssåsen är kall).
--

Sen var det en liten grej till. Om du också tycker det här var ett bra recept så blir vi jätteglada om du delar med dig på Facebook eller skriver en kort kommentar :)

1 trevlig kommentar:

Sarah.hellstrom sa...

nu står den i ugnen, tog ingen vanlig krossade tomater utan en med chili, får se hur det blir. hela familjen älskar stark mat så det ser vi fram emot :)

Säsongens recept