web stats analyzer

tisdag 9 juni 2009

Rabarbermarmelad med vanilj

Skriv ut receptet

Den här marmeladen passar lika bra till rostmackan som till brieosten. För att säkra marmeladförsörjningen framöver har jag planterat två nya rabarberplantor i år.

500 gram rabarber
1 vaniljstång
2 msk vatten
500 g syltsocker

Skär rabarbern i små bitar. Skär ett snitt i vaniljstången och skrapa ur alla frön. Koka upp rabarber, vatten,vaniljstång och frön i en kastrull.

Koka under lock tills rabarbern mjuknat (ungefär 5-10 minuter). Tillsätt syltsockret och koka 2 minuter till. Häll upp i rena varma burkar, förslut genast. Förvara i kylskåp.
--

Sen var det en liten grej till. Om du också tycker det här var ett bra recept så blir vi jätteglada om du delar med dig på Facebook eller skriver en kort kommentar :)

1 trevlig kommentar:

Emma sa...

Tack för ett bra marmeladrecept!

Säsongens recept