web stats analyzer

tisdag 23 juni 2009

Blåbärsmuffins och chokladmuffins

Skriv ut receptet



20-24 muffins

3 3/4 dl strösocker
175 g smör
3 ägg
1 1/2 dl mjölk
7 1/2 dl specialvetemjöl (450 g)
1 1/2 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
1/2 tsk salt

2 dl blåbär till blåbärsmuffinsen
1 1/2 msk kakao till chokladmuffinsen

Glasyr till chokladmuffins:
skalet av 1 apelsin
1 dl florsocker
1/2-1 msk pressad apelsin

Sätt ugnen på 225 grader. Rör socker och smör pösigt. Tillsätt ett ägg i taget och sedan mjölken.

Blanda mjöl, vaniljsocker och bakpulver. Blanda sedan ner i äggsmeten.

Dela smeten i två skålar och smaksätt den ena med blåbär och den ändar med choklad. Klicka ut smeten i dubbla muffinsformar.

Grädda mitt i ugnen i 12 minuter.

Glasyr: Skala apelsinen med zestjärn. Blanda florsocker med apelsinsaft. Bred glasyren över chokladmuffinsen, lägg på apelsinskal.
--

Sen var det en liten grej till. Om du också tycker det här var ett bra recept så blir vi jätteglada om du delar med dig på Facebook eller skriver en kort kommentar :)

0 trevliga kommentarer:

Säsongens recept