web stats analyzer

söndag 12 juni 2016

Hamburgerbröd i ångugn

Skriv ut receptet



Det här behöver du för 7 hamburgerbröd
25 g smör

30 g Vetemjöl Special
1,50 dl mjölk

1 dl mjölk
10 g jäst

250 g vetemjöl special
20 g socker
5 g salt

1 uppvispat ägg
Sesamfrön

Så här gör du hamburgerbröden
Ta fram smöret och låt det bli rumstempererat.

Värm 30 g mjöl och 1,50 dl mjölk i en kastrull på medelvärme.

Rör hela tiden när blandningen tjocknat ordentligt - ta den från värmen och tillsätt resten av mjölken. Kolla att blandningen inte är varmare än 37 grader, annars måste den svalna något

Rör i jästen och blanda tills den löst sig.

Blanda de torra ingredienserna i en degbunke.

Häll i degvätskan. Arbeta degen tills allt har blandats ordentligt, låt den sedan vila 10 minuter. Kör 5 minuter till i degblandaren. Tillsätt smöret bitvis och kör sedan vidare i ca 15 minuter tills degen är mjuk och elastisk.

Ta ut degen på ett mjölat bakbord och skär den i bitar som väger ca 75 gram styck. Rulla bullarna och forma till platta skivor, cirka 7-8 cm i diameter, på en bakplåt med bakplåtspapper.

Täck över en bakduk och låt jäsa till drygt dubbel storlek, gärna i ångugn med jäsfunktion

Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö över sesamfrön.



Sätt in plåten på andra falsen i ångugnen och sätt ugnen på 180 grader medelånga och grädda tills de fått fin färg, cirka 20-25 minuter. Ta ut bröden och låt dem svalna på ett galler under duk. Lägg dem i en påse så fort de är svala nog.

Låt dem ligga i påsen minst två timmar innan du äter dem, gärna ännu längre tid. Går bra att frysa och tina upp i påse.
--

Sen var det en liten grej till. Om du också tycker det här var ett bra recept så blir vi jätteglada om du delar med dig på Facebook eller skriver en kort kommentar :)

0 trevliga kommentarer:

Reklam

Visste du att Charlotta Fasth, som har skrivit många av våra populära recept här på Matlyckan – som den här ljuvliga rabarberpajen med havregryn – inte bara är en mästare i köket, utan också en passionerad hundtränare? Charlotta är en certifierad Nosework-instruktör och auktoriserad doftprovsdomare. Förutom att skapa goda maträtter, erbjuder hon också ett brett utbud av Nosework-kurser i Uppsala för alla hundar och hundägare!

Oavsett om du är nyfiken på att lära din hund att använda sitt luktsinne eller vill börja tävla i Nosework, så har Charlotta en kurs som passar dig. Hennes kurser, från grundläggande Nosework med doft till avancerade tävlingskurser, är utformade för att stärka bandet mellan hund och ägare samtidigt som din hund får en rolig och mental utmaning. Alla kurser hålls i Uppsala, och platserna är begränsade – så se till att boka i tid!

Fantasy Farm kan du enkelt hitta aktuella kurser och läsa mer om hur Nosework kan bli en fantastisk aktivitet för både dig och din hund. Nosework är en sport där hundar använder sitt naturliga luktsinne för att hitta specifika dofter, och det är en av de mest engagerande och stimulerande aktiviteterna för hundar i alla åldrar och raser. Charlotta lär ut med fokus på positiv förstärkning och glädje, vilket gör att både hund och ägare kan utvecklas tillsammans.

Så om du har en hund och är redo att prova något nytt och roligt, tveka inte att besöka Fantasy Farm för att boka din plats på nästa kurs. Charlotta brinner för att hjälpa hundar och deras ägare att få ut det bästa av Nosework i Uppsala, och vi kan garantera att du kommer att ha lika mycket glädje av hennes kurser som du har haft av hennes fantastiska recept här på Matlyckan!

Klicka här för att lära dig mer och boka en plats på Charlottas Nosework-kurser i Uppsala – låt både du och din hund få ett roligt och lärorikt äventyr!

Säsongens recept