Nu börjar rabarbern ta över landen - vi försöker hålla jämna steg och gör den här goda krämen på rabarber så ofta vi kan. Hela familjen äter med stor förtjusning
Det här behöver du till 4 - 5 portioner rabarberkräm:
500 gram rabarber
4 dl vatten
1 dl socker
2 msk potatismjöl
1/2 dl vatten
1 msk vaniljsocker
Så här gör du rabarberkrämen
Skölj rabarbern, skala riktigt grova stjälkar. Hacka rabarbern i knappt centimeterstora bitar. Blanda rabarber, socker och vatten i en kastrull.
Koka upp blandningen och låt koka tills rabarbern mjuknar, cirka 5 minuter.
Rör ut potatismjölet med vattnet. Ta krämen från plattan och rör ner potatismjölsblandningen i en fin stråle under omrörning.
Låt krämen koka upp. Ta krämen från plattan och smaka av med vaniljsocker.
Låt rabarberkrämen svalna. Servera med mjölk och grädde.
0 trevliga kommentarer:
Skicka en kommentar