web stats analyzer

söndag 12 juni 2016

Matlyckans rabarberkräm

Skriv ut receptet


Nu börjar rabarbern ta över landen - vi försöker hålla jämna steg och gör den här goda krämen på rabarber så ofta vi kan. Hela familjen äter med stor förtjusning

Det här behöver du till 4 - 5 portioner rabarberkräm:

500 gram rabarber
4 dl vatten
1 dl socker

2 msk potatismjöl
1/2 dl vatten

1 msk vaniljsocker

Så här gör du rabarberkrämen


Skölj rabarbern, skala riktigt grova stjälkar. Hacka rabarbern i knappt centimeterstora bitar. Blanda rabarber, socker och vatten i en kastrull.

Koka upp blandningen och låt koka tills rabarbern mjuknar, cirka 5 minuter.

Rör ut potatismjölet med vattnet. Ta krämen från plattan och rör ner potatismjölsblandningen i en fin stråle under omrörning.

Låt krämen koka upp. Ta krämen från plattan och smaka av med vaniljsocker.

Låt rabarberkrämen svalna. Servera med mjölk och grädde.


--

Sen var det en liten grej till. Om du också tycker det här var ett bra recept så blir vi jätteglada om du delar med dig på Facebook eller skriver en kort kommentar :)

0 trevliga kommentarer:

Säsongens recept