Det här behöver du till 30 små korvbröd:
2,5 dl mjölk
25 g jäst
70 gram rumsvarmt smör
2 msk socker
7-8 dl vetemjöl
1 tsk salt
Värm mjölken till 37 grader.
Smula jästen i en degbunke tillsätt den varma mjölken och rör om tills jästen löst sig.
Tillsätt sockret, saltet och hälften av vetemjölet - blanda tills degen är helt slät. Tillsätt smöret och resten av vetemjölet (så mycket att degen släpper från bunkens kanter) och fortsätt knåda i 15 minuter i matberedare eller assistent.
Lägg en bakduk över bunken och jäs degen i 30 minuter.
Ta upp degen på bakbord och dela i 30 bitar. Forma avlånga cirka 10 centimeter, smala korvbröd och lägg på plåt med bakplåtspapper. Låt bröden jäsa under bakduk i cirka 60 minuter till dubbel storlek.
Grädda i vanlig ugn 225 grader i 6-8 minuter eller i ångugn på medelhög ånga 200 grader i 25 minuter.
Låt bröden svalna under bakduk och lägg i påse så snart som möjligt.
0 trevliga kommentarer:
Skicka en kommentar