Ett trevligt tillbehör som serverades som smårätt på en meze-tallrik.
Det här behöver du:
10 champinjoner
1 liten gul lök
1 msk olivolja
4 kvistar bladpersilja
Gör så här:
Rensa och dela champinjonerna i kvartar.
Stek löken och svamp i oljan på medelhög värme.Svampen ska få lite färg och det betyder att du inte ska röra runt för mycket under stekningen.
Skölj och hacka persiljan och tillsätt när svampen fått lite färg (kanske inte på alla sidor, men på nån).
--
Det går naturligtvis bra att byta den gula löken mot en vitlökklyfta.
Som vintips till meze skulle jag säga allroundvinet Rocca di Montemassi Sangiovese (2007) på BiB. Det här vinet har länge varit en favorit på Matlyckan och är också vinet som jag fick rekommenderat när jag frågade på systemet om ett vin som "passade när barnen hade somnat".
0 trevliga kommentarer:
Skicka en kommentar