web stats analyzer

måndag 2 februari 2009

Gryta med lammfärs, oliver och syltlök

Skriv ut receptet

Det här är en riktigt god gryta med lammfärs, oliver och syltlök. Jag skulle tro att i princip alla vi känner fått prova på grytan eftersom vi lagar den ganska ofta.

Till vardags serverar vi grytan med ris, men det fungerar faktiskt bra att servera med klyftpotatis.

Ett passande vin är Montepasso (2550).

Det här behöver du (6-8 portioner):

2 gula lökar
1 msk hackad vitlök
2 msk olivolja
1 tsk curry
1 tsk mynta
400 g lammfärs
2,5 dl Oatly / matlagningsgrädde
2 msk tomatpure
1 msk grönsaksfond
1 tsk balsamvinäger
20 urkärnade kalamataoliver
100 g syltlök
300 g lammkorv

Gör så här:

Finhacka löken och skär lammkorven i centimetertjocka slantar.

Stek löken några minuter i oljan utan att den tar färg.

Tillsätt curry och mynta och stek någon minut till.

Tillsätt lammfärsen och stek tills färsen är genomstekt.

Tillsätt övriga ingredienser och låt koka ihop några minuter.

Servera med den perfekta klyftpotatisen (festligast) eller ris (enklast).
--

Sen var det en liten grej till. Om du också tycker det här var ett bra recept så blir vi jätteglada om du delar med dig på Facebook eller skriver en kort kommentar :)

5 trevliga kommentarer:

Anonym sa...

Väldigt gott och lättlagat! Detta kommer vi att göra fler gånger.
Hälsn. Grannarna tvärs över.

Magnus sa...

Tjena,

vad kul att ni hittade hit och att ni gillade receptet. Ni får väl komma över någon dag så kan ni få prova någon annan av våra favoriter.

Nadjaskitchen.se sa...

Tack för ditt bidrag till sommartävlingen. Lycka till.

Nadja

tina sa...

Mmmm, vad gott! Så här års borde det vara lag på att äta gryta minst en gång i veckan.

Anonym sa...

Denna har vi bjudit många vänner på och alla är lika förtjusta! Tack för grymma recept. Nu ska det bli lammgryta igen! Mvh Morgan

Reklam

Visste du att Charlotta Fasth, som har skrivit många av våra populära recept här på Matlyckan – som den här ljuvliga rabarberpajen med havregryn – inte bara är en mästare i köket, utan också en passionerad hundtränare? Charlotta är en certifierad Nosework-instruktör och auktoriserad doftprovsdomare. Förutom att skapa goda maträtter, erbjuder hon också ett brett utbud av Nosework-kurser i Uppsala för alla hundar och hundägare!

Oavsett om du är nyfiken på att lära din hund att använda sitt luktsinne eller vill börja tävla i Nosework, så har Charlotta en kurs som passar dig. Hennes kurser, från grundläggande Nosework med doft till avancerade tävlingskurser, är utformade för att stärka bandet mellan hund och ägare samtidigt som din hund får en rolig och mental utmaning. Alla kurser hålls i Uppsala, och platserna är begränsade – så se till att boka i tid!

Fantasy Farm kan du enkelt hitta aktuella kurser och läsa mer om hur Nosework kan bli en fantastisk aktivitet för både dig och din hund. Nosework är en sport där hundar använder sitt naturliga luktsinne för att hitta specifika dofter, och det är en av de mest engagerande och stimulerande aktiviteterna för hundar i alla åldrar och raser. Charlotta lär ut med fokus på positiv förstärkning och glädje, vilket gör att både hund och ägare kan utvecklas tillsammans.

Så om du har en hund och är redo att prova något nytt och roligt, tveka inte att besöka Fantasy Farm för att boka din plats på nästa kurs. Charlotta brinner för att hjälpa hundar och deras ägare att få ut det bästa av Nosework i Uppsala, och vi kan garantera att du kommer att ha lika mycket glädje av hennes kurser som du har haft av hennes fantastiska recept här på Matlyckan!

Klicka här för att lära dig mer och boka en plats på Charlottas Nosework-kurser i Uppsala – låt både du och din hund få ett roligt och lärorikt äventyr!

Säsongens recept