Extremt bra burgare och perfekt nu när grillsäsongen är igång. Både rödlöken och såsen blir över så att det räcker till minst ytterligare en omgång burgare.
Receptet är för sex burgare eller som vi gjorde, fyra stycken vanliga och en dubbel.
Det här behöver du till världens bästa BBQ-burgare:
Hamburgerbröd:
Länk kommer
Inlagd rödlök (görs minst 2 timmar före servering):
3 dl vatten
2 dl socker
1 dl ättikssprit (12%)
2 rödlökar
Hemgjord BBQ-sås:
2 klyftor vitlök
2 dl Heinz tomatketchup
2 msk japansk soja
1 msk dijonsenap
2 msk ingefära
1-2 krm cayennepeppar
2 msk vitvinsvinäger
1 tsk sweet n' smokey-sås
Kött:
600 g nötfärs
1 tsk salt
1 tsk sweet n' smokey-sås
cheddarost
1 paket bacon
Sallad:
2 skivade tomater
6 blad plocksallad
Så här gör du världens bästa BBQ-burgare:
Börja med den inlagda rödlöken. Dessa kommer att bli över, men de håller länge i sin lag i kylen. Blanda ihop lagen av socker, vatten och ättika. Skiva rödlöken tunt med kniv eller mandolin och häll ned i lagen. häll i en burk och lägg i en burk med lock, förslut och ställ i i kylen.
BBQ-sås
Skala och pressa vitlöken. Häll ned i en kastrull tillsammans med resten av ingredienserna. Låt koka på låg värme tills resten är klart, minst 20-30 minuter, och se till att den ändå inte blir för tjock.
Kött
Blanda ihop färsen med salt och sweet n' smokey-såsen forma till ganska breda burgare. Lägg både burgare och bacon på grillen och låt burgarnas innertemperatur uppnå minst 70 grader. När burgarna nästan är klara, lägg på ost så att den smälter till servering.
Skär upp bröden. Smeta ut BBQ-sås på burgarens lock, men inte för mycket så att det tar över hela burgaren. Lägg inlagd lök i bottnen och bygg på med sallad och tomater, sedan bacon och själva burgaren.
0 trevliga kommentarer:
Skicka en kommentar