web stats analyzer

onsdag 8 maj 2013

White choclate chip cookies

Skriv ut receptet



De här fantastiska kakorna blev jag bjuden på hos en kompis. De serverades med Ben och Jerry-glass mellan som glassbakelser. Underbart gott!

3 1/2 dl vetemjöl
3/4 tsk bikarbonat
1/2 krm salt
1 tsk vaniljsocker
175 g rumsvarmt smör
1 1/5 dl farinsocker eller ljust muskovadosocker
3/5 dl strösocker
1 rumsvarmt ägg
200-300 g vit choklad

Sätt på ugnen på 190 grader. Lägg bakplåtspapper på två ugnsplåtar.Hacka chokladen i småbitar.

Bland vetemjöl, bikarbonat, salt och vaniljsocker i en bunke.

Vispa smör och socker pösigt med elvisp (3-5 min). Tillsätt ägget och vispa till en jämn smet.

Tillsätt mjölblandningen i omgångar  till smör- och sockerblandningen. Rör om och blanda till en jämn smet.

Blanda i den hackade vita chokladen.

Forma cirka 20 små bollar med händerna, lägg dem på plåten och platta till med en sked.

Grädda mitt i ugnen cirka 10-12 minuter tills kakorna inte glänser och sidorna har fått en aning färg. Låt kakorna svalna på plåten cirka 3-5 minuter och flytta sedan över dem till ett galler.


För att göra glassbakelser: ta en Ben och Jerry-kartong och skiva kartongen med glassen i så att det blir som runda kakor. Skala av pappret och lägg mellan två cookies.
--

Sen var det en liten grej till. Om du också tycker det här var ett bra recept så blir vi jätteglada om du delar med dig på Facebook eller skriver en kort kommentar :)

2 trevliga kommentarer:

Anonym sa...

Hittade till er blogg igår, prövade göra ett annat recept, sirapslimpan idag! Superbra och enkelt recept, kommer att följa er och ska nu testa göra dessa kakor :)

Tack för superbra recept!

// Linnéa

Magnus Fasth sa...

@Linnea, vad roligt att du uppskattar recepten! Det är kommentarer som dina som motiverar att fortsätta blogga!

Reklam

Visste du att Charlotta Fasth, som har skrivit många av våra populära recept här på Matlyckan – som den här ljuvliga rabarberpajen med havregryn – inte bara är en mästare i köket, utan också en passionerad hundtränare? Charlotta är en certifierad Nosework-instruktör och auktoriserad doftprovsdomare. Förutom att skapa goda maträtter, erbjuder hon också ett brett utbud av Nosework-kurser i Uppsala för alla hundar och hundägare!

Oavsett om du är nyfiken på att lära din hund att använda sitt luktsinne eller vill börja tävla i Nosework, så har Charlotta en kurs som passar dig. Hennes kurser, från grundläggande Nosework med doft till avancerade tävlingskurser, är utformade för att stärka bandet mellan hund och ägare samtidigt som din hund får en rolig och mental utmaning. Alla kurser hålls i Uppsala, och platserna är begränsade – så se till att boka i tid!

Fantasy Farm kan du enkelt hitta aktuella kurser och läsa mer om hur Nosework kan bli en fantastisk aktivitet för både dig och din hund. Nosework är en sport där hundar använder sitt naturliga luktsinne för att hitta specifika dofter, och det är en av de mest engagerande och stimulerande aktiviteterna för hundar i alla åldrar och raser. Charlotta lär ut med fokus på positiv förstärkning och glädje, vilket gör att både hund och ägare kan utvecklas tillsammans.

Så om du har en hund och är redo att prova något nytt och roligt, tveka inte att besöka Fantasy Farm för att boka din plats på nästa kurs. Charlotta brinner för att hjälpa hundar och deras ägare att få ut det bästa av Nosework i Uppsala, och vi kan garantera att du kommer att ha lika mycket glädje av hennes kurser som du har haft av hennes fantastiska recept här på Matlyckan!

Klicka här för att lära dig mer och boka en plats på Charlottas Nosework-kurser i Uppsala – låt både du och din hund få ett roligt och lärorikt äventyr!

Säsongens recept