Det här är en variant på de andra tryfflarna du hittar här på Matlyckan. Grädden och sockret får koka ihop till en kolasås innan resten av ingredienserna tillsätts.
Det här behöver du:
1 dl vispgrädde
5 msk ljust muscovadoråsocker
25 g smör
2 msk kakaopulver
Gör så här:
Blanda socker med grädde och koka upp och låt koka i 10 minuter.
Hacka chokladen och låt den smälta i den varma kolasåsen. Tillsätt mer grädde och rör ihop till en jämn smet.
Tillsätt smöret och rör återigen till en jämn smet.
Vik ett bakplåtspapper i en form och häll därefter i smeten. Låt kallna i kylskåp några timmar. Jag använde en 2 liters brödform så att det blir en rektangulär form på den stelnade tryffeln.
Skär lagom stora bitar och sikta över kakao.
1 trevlig kommentar:
Hittade denna blogg när jag sökte på hemgjord majonäs, och fastnade direkt! Imorgon skall jag prova på pastan med kycklingcurrysåsen! Ser fram emot fler härliga recept!
Skicka en kommentar