web stats analyzer

lördag 24 januari 2009

Klyftpotatis - den perfekta klyftpotatisen

Skriv ut receptet

1 kg potatis
15 g smör
10 g olivolja 

Klyfta potatisarna i kvartar. 

Det här är själva grundreceptet. Läs kommentarerna för att följa vägen mot den perfekta klyftpotatisen.

--

Sen var det en liten grej till. Om du också tycker det här var ett bra recept så blir vi jätteglada om du delar med dig på Facebook eller skriver en kort kommentar :)

3 trevliga kommentarer:

Magnus Fasth sa...

Varmluft i 200 grader. Alla potatisar ligger på den runda sidan i en stor teflonform. Potatisen vätskar sig något, men slutresultate efter 40 min blir mycket bra.
De sista 30 min så åkte det med en fläskytterfilé i ugnen. Potatisen stod på fals 2, köttet på fals 4. Köttet blev något torrt (75 grader med termometern). Brukar normalt köra köttet på 175 grader i ånga/varmluft.

Mycket bra resultat.

Magnus Fasth sa...

Varmluft/ånga i 225 grader. Samma teflonform, men 30 g smör istället för blandning olja/smör. Ökade på till 1,1 kg potatis.
Potatisarna stod innne i 30 min och skakades om efter 20 min.
Potatisen fick lite mycket färg men smaken var utsökt. Påminde lite om det yttersta på en bakpotatis.

Verbandkasten sa...

Klart man ska bidra med recept:

Jag kör på klyftad potatis (som gärna får stå i kallt vatten ett tag innan de ska in i ugnen). Häll ner på en plåt, olja in högen, flingsalta rikligt (4-5 nypor), ev lite örter på (rosmarin eller timjan eller ngt annat kul), sedan kommer det viktigaste, ställ upp dem på skinnet.

Jag har ingen fancy ugn så jag brassar på typ 225 och låter dem stå tills de är finfina i färgen.

Säsongens recept