Den här grytan hade en rykande åtgång, det blev nästan ingenting kvar till matlådor.
Det här behöver du till 4 portioner:
400 g grytbitar av fläskkött
1 msk smör
100 g champinioner
1 gul lök
1 tärning grönsaksbuljong
1/2 tsk salt
svartpeppar efter tycke och smak
2 msk tomatpuré
1 tsk paprikapulver
3 dl grädde
140 g bacon
2 msk mango chutney
Gör så här:
Tärna grytbitarna i cirka 2 * 2 cm stora bitar.
Skölj och skiva champinjonerna.
Skala och hacka löken.
Bryn smöret i en traktörpanna och stek grytbitarna några minuter på medelhög värme. Ta ur grytbitarna ur pannan.
Stek champinjoner och lök tills det mesta av vätskan försvunnit från champinjonerna och löken blivit genomskinlig.
Häll i grytbitarna tillsammans med lök och champinjoner. Smula buljongtärning och blanda i grytan. Tillsätt tomatpuré, paprikapulver och grädde. Klipp baconet i strimlor och blanda i.
Låt grytan koka minst 20 minuter.
Smaka av med mangon chutney, salt och peppar.
Servera med ris.
2 trevliga kommentarer:
Åh så gott!!
Visst är det! Maken köpte hem grytbitar idag så att vi kan laga igen :)
Skicka en kommentar