Skriv ut receptet
Nu måste jag publicera vårat godaste julgodis så att vi kommer ihåg det till nästa jul. Vi gjorde mängder av sorter men storfavoriterna var mörk chokladfudge med jordnötter och mörk choklad med polkagris.
Chokladfudge med jordnötter
125 gram mörk 70% choklad
125 gram smör
3 3/4 dl florsocker
2 msk mjölk
2 dl hackade salta jordnötter
100 g mörk choklad att doppa fudgen i
Börja med att lägga bakplåtspapper i en bakform cirka 10*30 centimeter.
Bryt chokladen i bitar och lägg tillsammans med smör, florsocker och mjölk i en kastrull. Värm på svag värme och rör om tills allt har smält och det blir en jämn smet.
Koka upp och låt koka i 5 minuter, rör då och då. Ta kastrullen från plattan och rör om några gånger till. Blanda i jordnötterna i smeten och häll sedan allt i formen.
Låt chokladfudgen stelna i kylskåp och skär den sedan i bitar. Doppa ena sidan i smält choklad.
Förvara i kylskåp.
Polkagrischoklad
100 gram mörk choklad
50 gram polkagrisar
Krossa polkagrisaran, gärna i en mortel
Smält chokladen (det fungerar utmärkt på 2:an på vår induktionshäll)
Blanda i polkagrisarna
Häll ut blandningen på ett bakplåtspapper i på en plåt.
Låt stelna i kylskåp
Bryt isär chokladen och godiset är klart.
Sen var det en liten grej till. Om du också tycker det här var ett bra recept så blir vi jätteglada om du delar med dig på Facebook eller skriver en kort kommentar :)
0 trevliga kommentarer:
Skicka en kommentar