Om du planerar att göra mer sorbet inom närmaste framtiden så kan du koka lite mer sockerlag när du ändå är i gång.
Tanken med att använda sockerlag istället för att bara blanda vatten och socker är att få mindre sockermolekyler och därmed en mindre isig sorbet.
Det här behöver du till sorbet på krusbär:
300 g krusbär
200 g sockerlag
glassmaskin
Så här gör du sorbet på krusbär:
Koka sockerlag med lika delar socker och vatten. Låt svalna.
Mixa krusbären med mixer.
Blanda de mixade krusbären med sockerlagen och ställ in i kylen (helst några timmar). Det går även att snabbkyla i frysen någon timme om du inte orkar vänta. Det är viktigt att blandningen inte börjat frysa innan du häller ner den i glassmaskinen.
Kör blandningen i glassmaskinen enligt tillverkarens instruktioner.
Efterfrys någon timme för att få en fastare konsistens.
0 trevliga kommentarer:
Skicka en kommentar