web stats analyzer

torsdag 28 november 2013

Kristyr till pepparkakor och pepparkakshus

Skriv ut receptet

Den här fantastiskt bra kristyren lärde jag mig att göra av en arbetskamrat. Den fungerar både till att dekorera pepparkakor och sätta ihop pepparkakshus. Det är mycket enklare (och orsakar färre brännskador) att sätta ihop pepparkakshuset med kristyr än med smält socker.

175 g florsocker
1 äggvita
3 droppar ättika

Vispa äggvitan med en gaffel i ett litet glas.

Väg upp florsockret i en bunke.

Tillsätt äggvitan lite i taget medan du vispar med elvisp. Konsistensen ska bli väldigt trögflytande. Tillsätt ättiksyran och vispa lite till.

--

Sen var det en liten grej till. Om du också tycker det här var ett bra recept så blir vi jätteglada om du delar med dig på Facebook eller skriver en kort kommentar :)

0 trevliga kommentarer:

Säsongens recept