web stats analyzer

måndag 9 april 2012

Citronsås till pasta

Skriv ut receptet



En kanongod gräddig sås med skinka och citroncest.

Det här behöver du:

25 g smör
1 vitlöksklyfta
1 krm red hot chili pepper
120 g kokt skinka
2 citroner
3,3 dl grädde
ungefär 1/2 tsk salt
300 g pasta

Gör så här:

Stek vitlöken i smöret utan att den tar färg.

Tvätta citronerna ordentligt. När du river skalet är det viktigt att inte få med det vita i allt för stor omfattning eftersom det kommer ge såsen en besk smak.

Tillsätt pepparn, skinkan och cesten från de två citronerna. Rör om om värm.

Tillsätt grädde och låt koka i 50 minuter.

Smaka av med salt.

Blanda med nykokt pasta och servera med en god sallad.
--

Sen var det en liten grej till. Om du också tycker det här var ett bra recept så blir vi jätteglada om du delar med dig på Facebook eller skriver en kort kommentar :)

4 trevliga kommentarer:

tina sa...

Citron alltså, en av ett gäng saker jag inte skulle klara mig utan i köket. :-)

Mattias sa...

Kokar du citronerna länge? Det var so jag trodde det blev bittert.

Magnus Fasth sa...

Ja, men bara cesten (tror det vita är det som gör bitterheten)

Magnus Fasth sa...

Ja, men bara cesten (tror det vita är det som gör bitterheten)

Säsongens recept