web stats analyzer

lördag 2 april 2011

Rostad blomkål

Skriv ut receptet



Att rosta blomkål är ett alldeles utmärkt sätt att tillaga denna delikata grönsak. Den rostade blomkålen blir lite söt och naturligtvis lite mjukare och mildare i ugnen. Vi brukar servera rostad blomkål som ett komplement till pasta med någon sorts pastasås.

Det här behöver du:

1 blomkålshuvud
1 bakplåtspapper
1 msk olivolja

Gör så här:

Skär blomkålen i tunna skivor med en vass kniv.

Strö ut på en plåt täckt med bakplåtspapper. Ringla över lite olivolja och tillaga i varmluftsugn på 175 grader i cirka 15 minuter.


--

Sen var det en liten grej till. Om du också tycker det här var ett bra recept så blir vi jätteglada om du delar med dig på Facebook eller skriver en kort kommentar :)

1 trevlig kommentar:

Michael sa...

Rostad blomkål, låter som något i min smak. Det här måste jag testa. Tack för inspirerande inlägg! /michael

Säsongens recept