web stats analyzer

måndag 15 november 2010

Farmors saffransskorpor

Skriv ut receptet



Det här är också en klassiker till jul. Det blir cirka 55 skorpor.

100 g smör
1 g saffran
50 g mandel
2 ägg
1 1/2 dl socker
5 dl (300 g) mjöl
1 1/2 tsk bakpulver
1 dl russin

Smält smöret och häll i saffranet. Vispa ägg och socker pösigt.

Blanda mjöl, bakpulver och russin. Blanda smöret och mandeln i äggvispet och häll sist i mjölblandningen.

Gör 3 längder och platta till lite grann. Grädda längderna i 10 minuter i 200 grader.

Skär längderna på tvären så att det blir cirka 55 skorpor. Sänk värmen och ställ in de skurna längderna i 175 grader i 10 minuter. Eftertorka då ugnen svalnar.
--

Sen var det en liten grej till. Om du också tycker det här var ett bra recept så blir vi jätteglada om du delar med dig på Facebook eller skriver en kort kommentar :)

0 trevliga kommentarer:

Säsongens recept