web stats analyzer

torsdag 1 juli 2010

Pasta med champinjoner och sparris

Skriv ut receptetFärsk sparris är en underbar delikatess så här års. Det går naturligtvis att laga den här enkla pastasåsen med den frysta sparris, men försök att välja färska champinjoner.

Det här behöver du:

2 msk olivolja
2 msk hackad vitlök
12 champinjoner
1,5 dl grädde
400 g grön sparris
125 g mozarella
375 g pasta (tex Bavetti)

Gör så här:

Koka upp pastavattnet. Skölj sparrisen och skär bort det allra grövsta längst ner. Dela först sparrisen i tre delar; övre, mitt och nedre. De olika delarna behöver olika koktid och koktiden är enligt följande: nedre - 6 minuter, mitt - 4 minuter, övre (toppen) - 2 minuter. Dela respektive delar i tvåcentimetersbitar. När pastan sedan kokar slänger du i sparrisen allt eftersom så att koktiderna stämmer.

Medan pastavattnet kokar upp steker du vitlöken i oljan utan att löken tar färg i en stor panna (som så småningom ska rymma pastan).

Skölj och dela champinjonerna i kvartar. Samtidigt som du börjar koka pastan passar det bra att börja steka champinjonerna.

Tillsätt sparrisen allt eftersom pastan kokar. När du slänger i topparna slår du grädden över svampen så att den hinner koka ihop ett par minuter.

Häll av pastan och sparrisen och blanda med svampen i pannan. Dela mozarellan i sockerbitsstora bitar och fördela över den varma pastan så att den smälter något. Servera direkt.
--

Sen var det en liten grej till. Om du också tycker det här var ett bra recept så blir vi jätteglada om du delar med dig på Facebook eller skriver en kort kommentar :)

0 trevliga kommentarer:

Säsongens recept