web stats analyzer

söndag 9 december 2012

Ugnstekt lammsadel

Skriv ut receptet

Frågan är om det finns något godare kött än lammsadel? Jag tror inte det. Till det här receptet hade vi en väldigt liten och mör lammsadel.

Det här behöver du till lammsadel:
0,85 kg lammsadel (inklusive ben på 0,2 kg)
1 tsk torkad timjan
1 tsk torkad rosmarin
2 pressade vitlöksklyftor
1 msk olivolja
1 tsk salt
1 krm svartpeppar

Så här lagar du lammsadel:

Mortla de torra kryddorna. Tillsätt olja och pressad vitlök.

Snitta kappan i rutor (diagonala snitt med 3 centimeters mellanrum)

Gnid in köttet i med kryddorna.

Ställ in i 225 grader varmluft i fem minuter.

Sätt i termometer (från kortsidan och nära benet) och ställ in köttet i 140 grader varmluft.

Laga köttet till 70 grader för rosa och 75 för genomstekt. Det tar en dryg timme.

Servera med ungstekt delikatesspotatis och en reducerad rödvinssås.
--

Sen var det en liten grej till. Om du också tycker det här var ett bra recept så blir vi jätteglada om du delar med dig på Facebook eller skriver en kort kommentar :)

2 trevliga kommentarer:

Anonym sa...

jättegod lammsadel. Min var rätt mycket större. Tog längre tid men funkade bra ändå.

Anonym sa...

Helt fantastiskt recept. Jag använde en färdigblandad kryddning avsedd för lamm som innehöll bl a oregano, mynta , basilika o persilja förutom era ingredienser.

Säsongens recept