Det här behöver du till lammsadel:
0,85 kg lammsadel (inklusive ben på 0,2 kg)
1 tsk torkad timjan
1 tsk torkad rosmarin
2 pressade vitlöksklyftor
1 msk olivolja
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
Så här lagar du lammsadel:
Mortla de torra kryddorna. Tillsätt olja och pressad vitlök.
Snitta kappan i rutor (diagonala snitt med 3 centimeters mellanrum)
Gnid in köttet i med kryddorna.
Ställ in i 225 grader varmluft i fem minuter.
Sätt i termometer (från kortsidan och nära benet) och ställ in köttet i 140 grader varmluft.
Laga köttet till 70 grader för rosa och 75 för genomstekt. Det tar en dryg timme.
Servera med ungstekt delikatesspotatis och en reducerad rödvinssås.
2 trevliga kommentarer:
jättegod lammsadel. Min var rätt mycket större. Tog längre tid men funkade bra ändå.
Helt fantastiskt recept. Jag använde en färdigblandad kryddning avsedd för lamm som innehöll bl a oregano, mynta , basilika o persilja förutom era ingredienser.
Skicka en kommentar