Chokladmousse är naturligtvis väldigt god som den är men chokladmousse kan också serveras med frukt, bär och kryddor för att förhöja smaken.
Det här behöver du till chokladmousse
2 dl vispgrädde
2 ägg
70 g mörk eller vit choklad
Så här gör du chokladmousse
Dela äggen och vispa en äggvita hårt. Det är viktigt att det inte är någon äggula i äggvitan för annars blir det svårt att vispa ett hårt skum. Det är därför du börjar vispa äggvitan när du gör chokladmousse.
Vispa grädden hårt.
Smält chokladen försiktigt. Rör ner chokladen i äggulorna. Rör därefter ner choklad och äggblandningen i den vispade grädden. Vänd ner äggvitan och ställ in i chokladmoussen kylskåp.
--
Här är tips på ett vin som passar till chokladmousse.
När moussen kombineras med frukt och bär är det ett tips att välja ett syrligt komplement till chokladen. Hallon fungerar utmärkt, men både lingon och vinbär är spännande variationer.
3 trevliga kommentarer:
Den andra äggvitan tas inte med överhuvudtaget? Eller blandas den i tillsammans med gulorna?
Den tas inte med överhuvudtaget.
Det där såg inte tokigt ut! Jag glömmer bort att göra mousse.
Skicka en kommentar