web stats analyzer

söndag 2 maj 2010

Thaigryta med kyckling i röd curry

Skriv ut receptet



Det här är en enkelt och lagom stark thaigryta med röd curry. Idag använde jag ICAs currypasta som är ganska stark, med annan kryddpasta får du kanske justera mängden röd curry.

Som alltid när du lagar kycklinggryta så blir det extra gott med kycklinglårfiléer. De är lite sötare i smaken och de tål kokning bättre än vanliga kycklingfiléer.

Det här behöver du:

0,5 dl neutral olja (tex rapsolja)
120 g lök (1 stor)
2 tsk röd currypasta (ICA)
1 burk kokosmjölk (400 ml)
600 g hackade kycklinglårfiléer
100 g haricots verts eller andra brytbönor
2 msk fisksås
4 tsk limesaft
2 tsk råsocker
1 tsk torkad basilika
0,5 tsk torkad koriander

Gör så här:

Finhacka löken och stek den i oljan utan att den tar färg.

Hacka kycklingen i tvåcentimeterskuber och stek kycklingen med löken några minuter.

Häll på kokosmjölken och låt grytan koka i 15 minuter.

Tillsätt övriga ingredienser och låt grytan koka upp.

Servera med jasminris.
--

Sen var det en liten grej till. Om du också tycker det här var ett bra recept så blir vi jätteglada om du delar med dig på Facebook eller skriver en kort kommentar :)

2 trevliga kommentarer:

Mikaela sa...

Vilken fin skål, var har ni hittat den?

Ha en fin dag :-)

Magnus Fasth sa...

Hej Mikaela,

det är Muminskål från Arabia. Finns på Cervera. På bilden är det lite svårt att se att den är ganska liten (10-15 cm). När vi inte använder den för fotografering så brukar vi använda den som portionsskål för flingor och mjölk.

Säsongens recept