web stats analyzer

söndag 4 januari 2009

Gryta på högrev för vardag och fest

Skriv ut receptet



Ett riktigt mustig gryta på högrev som är väl värd besväret. Bacon och oliver ger grytan riktigt god smak och långkoket gör köttet riktigt mört.

Gör så här:

Bryn först av köttet och koka därefter i två timmar

1 kg högrev
50 g grovhackad lök
2 lagerblad
2 msk kalvfond
10 vitpepparkorn
vatten så det täcker (ca 1,5 l)

Stek utan att det tar färg

1 paket bacon
200 g gul lök skuret som båtar
1 msk hackad vitlök

Tillsätt och låt fräsa med ett par minuter

100 g palsternacka i encentimetersskuber
200 g potatis i encentimetersskuber
1 tsk timjan
3 msk tomatpuré
2 tsk socker

Tillsätt och låt sedan koka i 20 minuter

11 dl buljong (som köttet kokade i)
3 dl rödvin
2 tsk balsamvinäger
20 st urkärnade kalamataoliver
Den kokade högreven skuren i lagom stora bitar

Smaka av med ungefär 1 tsk salt
Red av med 1 msk maizena utblandat i vatten

Servera förslagsvis med ris.
--

Sen var det en liten grej till. Om du också tycker det här var ett bra recept så blir vi jätteglada om du delar med dig på Facebook eller skriver en kort kommentar :)

1 trevlig kommentar:

Therese sa...

Tack för inspirationen. Håller på att tillaga högrev just nu. Det kan man läsa om på www.matochco.se imorgon. :)

Säsongens recept