Skriv ut receptet
Det här är en enkel vitvinssås som matchar en middag med genomgående champagne. Valet av vin avgör hur såsen kommer smaka och därför är det viktigt att matcha matvinet smakmässigt.
Till vitvinssåsen rekommenderas en torr och frisk champagne, men eftersom jag hellre dricker champagnen till maten så kokar jag vitvinssåsen på en
bra Cremant istället.
Det här behöver du till vitvinssåsen (10 pers)
4 scharlottenlökar
2 msk smör
5 msk vetemjöl
3 dl
Crémant de Bourgogne
3 dl vatten
2 msk fiskfond
4 dl grädde
1,5 tsk salt
1 krm peppar
1 knivsudd Chili Pepper Ancho Style
Så här gör du vitvinssåsen
Finhacka löken och fräs i smör på medelvärme i 10 minuter. Löken ska inte ta färg.
Pudra över mjölet och tillsätt vin, vatten och fiskfond. Koka upp och låt koka några minuter.
Tillsätt grädden Låt koka ihop tio minuter. Smaka av med saltet, pepparn (jag tog några tag med svartpepparn och några med vitpepparn) och den milda chilin (har du ingen chili funkar det bra med lite cayennepeppar).
Servera till kokt fisk och potatis.
Sen var det en liten grej till. Om du också tycker det här var ett bra recept så blir vi jätteglada om du delar med dig på Facebook eller skriver en kort kommentar :)
0 trevliga kommentarer:
Skicka en kommentar