En lite finare sås som blev väldigt god med tydlig smak av dragon och citron. Passar utmärkt till ångkokt kyckling.
Det här behöver du:
0,5 msk vetemjöl
0,5 msk smör
2 dl vatten
1 buljongtärning (höns)
0,5 msk torkad dragon
0,5 dl vitt vin
0,5 m citronzest (från en 1/4 citron)
1 lagerblad
2 äggulor
25 g rumsvarmt smör
Gör så här:
Blanda allt utom äggulor och det rumsvarma smöret. Reducera till drygt 1 deciliter.
Sila av såsen så att lagerblad och zest försvinner.
Blanda ägg och smör i kastrullen och tillsätt reduceringen i en smal stråle (inte så himla noga men inte allt på en gång). Värm varsamt (60-70% effekt), vispa och låt inte koka. När såsen tjocknat är den klar.
Lät det för komplicerat? Gör den här citronsåsen istället. Den är också god!
1 trevlig kommentar:
Ser verkligen jättegott ut.
Några andra tips vad den kan användas till ?
Skicka en kommentar