web stats analyzer

onsdag 20 januari 2010

Suprémesås - med dragon och citronzest

Skriv ut receptet



En lite finare sås som blev väldigt god med tydlig smak av dragon och citron. Passar utmärkt till ångkokt kyckling.

Det här behöver du:

0,5 msk vetemjöl
0,5 msk smör
2 dl vatten
1 buljongtärning (höns)
0,5 msk torkad dragon
0,5 dl vitt vin
0,5 m citronzest (från en 1/4 citron)
1 lagerblad
2 äggulor
25 g rumsvarmt smör

Gör så här:

Blanda allt utom äggulor och det rumsvarma smöret. Reducera till drygt 1 deciliter.
Sila av såsen så att lagerblad och zest försvinner.

Blanda ägg och smör i kastrullen och tillsätt reduceringen i en smal stråle (inte så himla noga men inte allt på en gång). Värm varsamt (60-70% effekt), vispa och låt inte koka. När såsen tjocknat är den klar.

Lät det för komplicerat? Gör den här citronsåsen istället. Den är också god!
--

Sen var det en liten grej till. Om du också tycker det här var ett bra recept så blir vi jätteglada om du delar med dig på Facebook eller skriver en kort kommentar :)

1 trevlig kommentar:

Gäddan sa...

Ser verkligen jättegott ut.
Några andra tips vad den kan användas till ?

Säsongens recept