Pastasåser med nya tillbehör går inte alltid hem hos den yngre befolkningen här i huset. Då kan det vara en idé att servera i separata skålar. Det är en kompromisslös kompromiss.
Det här behöver du:
2 msk olivolja
2 msk hackad vitlök
2 paprikor
20 urkärnade oliver
0,5 dl rött vin
2 grovt hackade tomater
salt
peppar
400 g lammfärs
20 blad mynta
salt
peppar
smulad fetaost
330 g pasta
Gör så här:
Koka pastan enligt förpackningen.
Röran
Stek vitlök och paprika i oljan i ett par minuter utan att vitlöken tar färg. Tillsätt övriga ingredienser och låt koka ihop 10-15 minuter.
Färsen
Stek lammfärsen (det behövs inget fett) på medelhög värme. När färsen har smulat sönder tillsätter du myntan.
Servera i separata skålar så blandar varje måltidsgäst sin egen blandning.
1 trevlig kommentar:
Hej! Ja harissa går ju att använda i princip allting, istället för färsk chili eller chilipulver! :) Eller bara när man vill ha lite extra sting i någon maträtt! Ha det bra!
Skicka en kommentar