En festlig måltid med räkor och diverse passande tillbehör som kan varieras i det oändliga. Här är ett förslag med omelett och svamp, men som du ser på bilden passar det fint med majs eller varför inte lite sparris?
Det här behöver du:
Buljongkokt bulgur:
5 dl vatten
2,5 dl bulgur
1 fiskbujongtärning
1/2 tsk timjan
1/2 tsk curry
1 msk pressad citron
1 msk olivolja
Omelett:
4 ägg
4 msk vatten
1 krm salt
1 msk smör
10 champinjoner
1 msk hackad vitlök
1 msk smör
1-2 paprikor (200 g)
2 avokado
ajvar relish
majonäs
Gör så här:
Skala räkorna
Bulguren:
Koka upp vatten, timjan, curry, pressad citron och buljongtärning i en vid kastrull. Tillsätt bulguren när buljongen kokar och sänk till låg värme. Koka under lock i 12 minuter.
Omeletten:
Vispa ihop ägg, salt och vatten. Värm stekpannan och tillsätt smöret. När smöret smält tillsätter du omelettsmeten. Stek på medelvärme tills äggstanningen stelnat. Låt omeletten svalna. Strimla omeletten.
Skölj och dela champinjonerna i kvartar. Stek svampen i smör tillsammans med vitlöken på medelhög värme.
Strimla paprikan. Skala och hacka avokadon.
Servera i små skålar så att var och en får blanda sin sallad.
0 trevliga kommentarer:
Skicka en kommentar