web stats analyzer

fredag 27 augusti 2010

Hemgjord isglass - recept med citron

Skriv ut receptet


Våra barn älskar att göra egen isglass. Att blanda till saft och frysa blir sällan riktigt bra och därför provade vi att göra en sockerlag på färsk citron och socker istället. Resultatet blev över förväntan. Det här är ett riktigt bra recept på hemgjord isglass.

Det här behöver du:

1 pressad citron
1/2 dl socker
2 isbitar
vatten

Gör så här:

Pressa citronen.

Mortla socker och citronsaft (eller hitta på något annat sätt att lösa upp sockret).

Eftersom vi hade is i frysen så förkylde vi citronsockerlagen med lite is för att frysningen skulle gå fortare. Isen ska smälta och kyla vätskan. Har du ingen is blandar du direkt med rätt mängd vatten.

Enklaste sättet att få rätt mängd är att fylla formarna med citronsockerlagen och därefter fylla resterande formar med vatten. Ungefär hälften av formarna ska fyllas med vatten, övriga med sockerlag.

Blanda sockerlagen och vatten och häll tillbaka i formarna.
--

Sen var det en liten grej till. Om du också tycker det här var ett bra recept så blir vi jätteglada om du delar med dig på Facebook eller skriver en kort kommentar :)

1 trevlig kommentar:

HelenaN sa...

Hej hej!
Hittade åt er blogg när jag googlade på äppelkräm å blev "stannandes" ett tag. Ska absolut testa ert recept på äppelkräm med vaniljsockret imorgon för då är det dags att åka o plocka äpplen.
Precis som er så älskar jag att stå i köket o koka ihop något gott eller baka en god paj mm.
Kika gärna in på min hemsida om ni har lust - kanske jag kan inspirera er till nåt!?
//Helena

Säsongens recept