web stats analyzer

tisdag 3 augusti 2010

Lammfärs med pasta - för fyraåringar

Skriv ut receptet



Pastasåser med nya tillbehör går inte alltid hem hos den yngre befolkningen här i huset. Då kan det vara en idé att servera i separata skålar. Det är en  kompromisslös kompromiss.

Det här behöver du:

2 msk olivolja
2 msk hackad vitlök
2 paprikor
20 urkärnade oliver
0,5 dl rött vin
2 grovt hackade tomater
salt
peppar

400 g lammfärs
20 blad mynta
salt
peppar

smulad fetaost

330 g pasta

Gör så här:

Koka pastan enligt förpackningen.

Röran


Stek vitlök och paprika i oljan i ett par minuter utan att vitlöken tar färg. Tillsätt övriga ingredienser och låt koka ihop 10-15 minuter.

Färsen

Stek lammfärsen (det behövs inget fett) på medelhög värme. När färsen har smulat sönder tillsätter du myntan.

Servera i separata skålar så blandar varje måltidsgäst sin egen blandning.
--

Sen var det en liten grej till. Om du också tycker det här var ett bra recept så blir vi jätteglada om du delar med dig på Facebook eller skriver en kort kommentar :)

1 trevlig kommentar:

Frida sa...

Hej! Ja harissa går ju att använda i princip allting, istället för färsk chili eller chilipulver! :) Eller bara när man vill ha lite extra sting i någon maträtt! Ha det bra!

Säsongens recept