web stats analyzer

tisdag 22 september 2009

Chokladtryffel - enkelt lyxig tryffel

Skriv ut receptet

I söndags skulle jag och yngste sonen baka. Eftersom jag precis köpt muscovadosocker så ville jag hitta något bra recept med råsocker. Det här är en variant på det jag hittade hos sockertillverkaren.

Tryfflarna blev fantastiskt goda och när man gör dem själv kan man göra dem precis så stora som man själv tycker att det passar. Jag valde att göra dem stora som sockerbitar, då blev det 30-40 stycken.

Det här behöver du:

1 dl vispgrädde
3 msk Mörkt Muscovadoråsocker
2 msk Ljust Muscovadoråsocker
200 g mörk choklad
25 g smör
2 msk kakaopulver

Gör så här:

Blanda socker med grädde och koka upp.

Hacka chokladen och låt den därefter smälta i den varma gräddblandningen. Vispa till en jämn smet.

Tillsätt smöret och rör återigen till en jämn smet.

Häll i en form och låt kallna i kylskåp några timmar. Jag använde en 2 liters brödform så att det blir en rektangulär form på den stelnade tryffeln.

Skär lagom stora bitar och sikta över kakao.
--

Sen var det en liten grej till. Om du också tycker det här var ett bra recept så blir vi jätteglada om du delar med dig på Facebook eller skriver en kort kommentar :)

1 trevlig kommentar:

Fredrik sa...

Jäkligt gott och enkelt att göra gluten och laktosfritt!

Frugan blev väldigt glad kan jag säga :)

Säsongens recept