web stats analyzer

lördag 15 augusti 2009

Tomatsås till pasta och pizza

Skriv ut receptet


Den här såsen passa bra till pasta och fungerar utmärkt som sås till pizza.

Knepet med en god tomatsås är att låta den koka ihop tillräckligt länge. Om du använder smaksatta krossade tomater så har de i regel redan redan kokat ihop och därför behöver smaksatt tomatkross inte lika mycket koktid som naturella tomater.

Det här behöver du:

2 st gula lökar
2 vitlöksklyftor
1/2 dl olivolja
1 msk socker
1/2 dl tomatpure
1 msk vitvinsvinäger
1000 g krossade tomater, gärna med basilikasmak

Gör så här:

Finhacka lök och vitlök. Stek löken utan att den tar färg i oljan.

Låt sockret smälta i lökblandningen och tillsätt därefter tomatpure och vinäger. Låt allt koka ihop ett par minuter.

Tillsätt de krossade tomaterna och låt såsen koka ihop i minst 20 minuter.
--

Sen var det en liten grej till. Om du också tycker det här var ett bra recept så blir vi jätteglada om du delar med dig på Facebook eller skriver en kort kommentar :)

0 trevliga kommentarer:

Säsongens recept