Den här goda klassisk lasangen lagar vi ofta och det är alltid en favorit, både till vardag och fest. Enkel tillagning i ugnen - al forno - och serverat med en fräsch grönsallad och varför inte ett enkelt rödvin?
Det här behöver du:
Fräs nötfärsen i 1 msk smör. Häll över i en gryta. Skala, hacka och fräs löken. Lägg över i grytan. Tillsätt tomater, tomatpuré, buljongtärning, vitlök och kryddor. Låt koka under lock 20 minuter.
Häll hälften av såsen i en ugnsfast form. Täck med lasangeplattor. Lägg på två lager med köttfärs med plattor emellan. Avsluta med plattor och häll sist på resten av ostsåsen. Strö över den sista dl ost och gratinera 20 min i 225 grader (30 min i 200 grader om köttfärssåsen är kall).
1 trevlig kommentar:
nu står den i ugnen, tog ingen vanlig krossade tomater utan en med chili, får se hur det blir. hela familjen älskar stark mat så det ser vi fram emot :)
Skicka en kommentar