web stats analyzer

fredag 20 maj 2016

Världens bästa BBQ-burgare

Skriv ut receptet

  Det här är en barbecue-burgare som jag gjorde med ett ingrediensval inspirerat av Johan Jureskogs Texasburgare från programmet ''världens bästa burgare''.
  Extremt bra burgare och perfekt nu när grillsäsongen är igång. Både rödlöken och såsen blir över så att det räcker till minst ytterligare en omgång burgare.
Receptet är för sex burgare eller som vi gjorde, fyra stycken vanliga och en dubbel.

Det här behöver du till världens bästa BBQ-burgare:

Hamburgerbröd:
 Länk kommer

Inlagd rödlök (görs minst 2 timmar före servering):

3 dl vatten
2 dl socker
1 dl ättikssprit (12%)
2 rödlökar

Hemgjord BBQ-sås:

2 klyftor vitlök
2 dl Heinz tomatketchup
2 msk japansk soja
1 msk dijonsenap
2 msk ingefära
1-2 krm cayennepeppar
2 msk vitvinsvinäger
1 tsk sweet n' smokey-sås

Kött:

600 g nötfärs
1 tsk salt
1 tsk sweet n' smokey-sås
cheddarost

1 paket bacon

Sallad:

2 skivade tomater
6 blad plocksallad


Så här gör du världens bästa BBQ-burgare:

Börja med den inlagda rödlöken. Dessa kommer att bli över, men de håller länge i sin lag i kylen. Blanda ihop lagen av socker, vatten och ättika. Skiva rödlöken tunt med kniv eller mandolin och häll ned i lagen. häll i en burk och lägg i en burk med lock, förslut och ställ i i kylen.

BBQ-sås

Skala och pressa vitlöken. Häll ned i en kastrull tillsammans med resten av ingredienserna. Låt koka på låg värme tills resten är klart, minst 20-30 minuter, och se till att den ändå inte blir för tjock.

Kött

Blanda ihop färsen med salt och sweet n' smokey-såsen forma till ganska breda burgare. Lägg både burgare och bacon på grillen och låt burgarnas innertemperatur uppnå minst 70 grader. När burgarna nästan är klara, lägg på ost så att den smälter till servering.

Skär upp bröden. Smeta ut BBQ-sås på burgarens lock, men inte för mycket så att det tar över hela burgaren. Lägg inlagd lök i bottnen och bygg på med sallad och tomater, sedan bacon och själva burgaren.
--

Sen var det en liten grej till. Om du också tycker det här var ett bra recept så blir vi jätteglada om du delar med dig på Facebook eller skriver en kort kommentar :)

0 trevliga kommentarer:

Säsongens recept