web stats analyzer

lördag 14 maj 2016

Somrig glasstårta med blåbär och jordgubb

Skriv ut receptet


   Den här tårtan är en perfekt tårta nu när vädret börjar bli varmt och skönt. Tårtan tar ganska lång tid från start till färdigställande men kräver inte så mycket arbete, bara en plats i frysen.


Ingredienser (diameter 17 cm):

Glass:

90 g socker
1 1/2 dl mjölk
2 1/2 dl vispgrädde
1/2 tsk vaniljpulver
knappt 100 g frysta blåbär

Botten:

4-5 st digestivekex
25 g smör

Garnering:

Mörk choklad
Jordgubbar

Så här gör du:

Börja med glassen. Lös socker i mjölk, rör sedan ner grädde och vaniljpulver. Ställ i kylen tills temperaturen når 7 grader. Mixa blåbären och tillsätt i smeten. Kör sedan i glassmaskin tills glassen är färdig, smeta ut i en form på ungefär 15-17 cm i diameter. Ställ in i kylen.

Efter ungefär två timmar kan du börja med bottnen. Mixa digestivekexen med smöret. Ta snabbt ut glassen ur kylen och bred på blandningen på toppen. Ställ tillbaka.
  Smält chokladen försiktigt i vattenbad. Bred ut till långa pinnar (som på bilden) så att det räcker runt hela tårtan. Gör sedan också med lite av chokladen tunna sammanhängande streck (som ovanpå jordgubbarna) med resten av chokladen. Ställ in i kylen.

När chokladen stelnat tar du ut glassen. Försök att få loss från formen och vända så att bottnen hamnar underst, om den inte släpper självmant kan du lägga något varmt på bottnen av formen och försöka ta ut tårtan med en kniv, det ska ändå ligga jordgubbar över hela undersidan.

Garnera med jordgubbar och choklad som på bilden.


--

Sen var det en liten grej till. Om du också tycker det här var ett bra recept så blir vi jätteglada om du delar med dig på Facebook eller skriver en kort kommentar :)

0 trevliga kommentarer:

Säsongens recept