web stats analyzer

söndag 10 augusti 2014

Gramigna con salsiccia med tomat

Skriv ut receptet



Det här är vårt tredje försök att laga gramigna som den serverades i Parma. Den här varianten var faktiskt inte helt olik originalet.

Här hittar du första receptet på gramigna.

Gramigna med salsiccia - det här behöver du:

450 gram färsk pasta
1/2 gul lök
1 msk olivolja
300 g färsk salsiccia (på svenskt kött förstås)
1/2 gren rosmarin
1 msk tomatpuré
1 krm socker
0,5 dl vitt vin
1 dl grädde
1 krm nymald svartpeppar
1 krm salt
riven parmesanost

Gramigna med salsiccia - så här gör du:

Börja med att göra pastan. Här hittar du recept på hemgjord pasta.

Finhacka löken och stek på medelvärme i fem minuter. Finhacka rosmarinen och tillsätt till löken. Ungefär nu är det lagom att koka upp pastavattnet.

Under tiden löken steker tar du bort skinnet på salsiccian och hackar den grovt. Tillsätt och stek med löken tills korven är genomstekt.

Tillsätt vin, tomatpuré, socker och grädde och låt såsen koka ihop i fem-tio minuter.

Blanda ner den nykokta pastan i såsen, rör om och servera med en trevlig sallad.
--

Sen var det en liten grej till. Om du också tycker det här var ett bra recept så blir vi jätteglada om du delar med dig på Facebook eller skriver en kort kommentar :)

0 trevliga kommentarer:

Säsongens recept