web stats analyzer

måndag 14 juli 2014

Gramigna med salsiccia - pasta med salsiccia

Skriv ut receptet
När du är i Parma, Italien ska du besöka Trattoria Corrieri. Väl där ska du prova deras Gramigna con salsiccia. En enkel pastarätt med gräddig sås med små bitar smakrik salsiccia. Det är hur gott som helst. Det här är vårt första försök att återskapa rätten.

Eftersom vi helst äter svenskt kött så var det trevligt att hitta färsk salsiccia på svensk kött. Den passade mycket bra till Gramigna.

Vi gjorde en grov variant på pasta som behövde koka i nästan 10 minuter. På restaurangen i Italien serverades Gramigna med pasta blandad med spenat, det ska vi prova en annan dag.

Det här blev en mycket uppskattad variant som inte var helt lik originalet, men inte heller helt olik. Nästa gång ska vi göra en Gramigna med lite tomater i gräddsåsen.

Gramigna med salsiccia - det här behöver du:

450 gram färsk pasta
1/2 gul lök
1 msk olivolja
300 g färsk salsiccia (på svenskt kött förstås)
1/2 gren rosmarin
0,5 dl vitt vin
0,75 dl grädde
1 krm nymald svartpeppar
riven parmesanost

Gramigna med salsiccia - så här gör du:

Börja med att göra pastan. Här hittar du recept på hemgjord pasta.

Finhacka löken och stek på medelvärme i fem minuter. Finhacka rosmarinen och tillsätt till löken. Ungefär nu är det lagom att koka upp pastavattnet.

Under tiden löken steker tar du bort skinnet på salsiccian och hackar den grovt. Tillsätt och stek med löken tills korven tills den är genomstekt.

Tillsätt vin och grädde och låt såsen koka ihop i fem-tio minuter.

Blanda ner den nykokta pastan i såsen, rör om och servera med en trevlig sallad.
--

Sen var det en liten grej till. Om du också tycker det här var ett bra recept så blir vi jätteglada om du delar med dig på Facebook eller skriver en kort kommentar :)

0 trevliga kommentarer:

Säsongens recept