web stats analyzer

onsdag 2 juli 2014

Risotto med getost och rostade rödbetor

Skriv ut receptet



Risotto med getost passar alldeles utmärkt ugnsrostade rödbetor. Risotton får en tydlig smak av getost och gör att även den hungrige blir mätt på de rostade rödbetorna.

Det här behöver du till risotto med getost och rödbetor

1 msk smör
1 vitlöksklyfta
1/2 msk hackad färsk rosmarin
1 krm red hot chili pepper (torkad)
4 dl ris för risotto
1,4 liter vatten
1 dl vitt vin
0,5 dl kycklingfond
150 g getost
1 msk smör
1/2-1 tsk salt
1/2 dl solrosfrön
10 rödbetor
olivolja

Så här gör du risotto med getost och rödbetor:

Skala och skär upp rödbetor i klyftor. Lägg på en plåt, ringla över olivolja och ställ in i ugnen i 225 grader. Ugnsrosta i drygt 20 minuter.

Finhacka vitlöken och rosmarin och stek den i smöret tillsammans med chilin.

Blanda till buljongen med vatten, fond och vin. Koka upp i en separat kastrull.

Fräs riset tillsammans med kryddorna någon minut.

Tillsätt buljong så att det täcker riset. Koka riset på strax under medelvärme och tillsätt buljong allteftersom riset sväller. Rör om då och då, framförallt mot slutet så att inte riset bränner fast. Efter 20 minuter har du förmodligen en knapp halvliter buljong kvar i kastrullen.

Dela getosten och rör ner den i risotto. Tillsätt även lite extra smör. Salta och blanda ner buljong så att risotton får en krämig konsistens. Om du avvaktar med att servera risotton kommer den att bli stabbig och behöva späs ytterligare.

Rosta solrosfrön i en het panna någon minut.

Servera med ruccolasallad.
--

Sen var det en liten grej till. Om du också tycker det här var ett bra recept så blir vi jätteglada om du delar med dig på Facebook eller skriver en kort kommentar :)

0 trevliga kommentarer:

Reklam

Visste du att Charlotta Fasth, som har skrivit många av våra populära recept här på Matlyckan – som den här ljuvliga rabarberpajen med havregryn – inte bara är en mästare i köket, utan också en passionerad hundtränare? Charlotta är en certifierad Nosework-instruktör och auktoriserad doftprovsdomare. Förutom att skapa goda maträtter, erbjuder hon också ett brett utbud av Nosework-kurser i Uppsala för alla hundar och hundägare!

Oavsett om du är nyfiken på att lära din hund att använda sitt luktsinne eller vill börja tävla i Nosework, så har Charlotta en kurs som passar dig. Hennes kurser, från grundläggande Nosework med doft till avancerade tävlingskurser, är utformade för att stärka bandet mellan hund och ägare samtidigt som din hund får en rolig och mental utmaning. Alla kurser hålls i Uppsala, och platserna är begränsade – så se till att boka i tid!

Fantasy Farm kan du enkelt hitta aktuella kurser och läsa mer om hur Nosework kan bli en fantastisk aktivitet för både dig och din hund. Nosework är en sport där hundar använder sitt naturliga luktsinne för att hitta specifika dofter, och det är en av de mest engagerande och stimulerande aktiviteterna för hundar i alla åldrar och raser. Charlotta lär ut med fokus på positiv förstärkning och glädje, vilket gör att både hund och ägare kan utvecklas tillsammans.

Så om du har en hund och är redo att prova något nytt och roligt, tveka inte att besöka Fantasy Farm för att boka din plats på nästa kurs. Charlotta brinner för att hjälpa hundar och deras ägare att få ut det bästa av Nosework i Uppsala, och vi kan garantera att du kommer att ha lika mycket glädje av hennes kurser som du har haft av hennes fantastiska recept här på Matlyckan!

Klicka här för att lära dig mer och boka en plats på Charlottas Nosework-kurser i Uppsala – låt både du och din hund få ett roligt och lärorikt äventyr!

Säsongens recept