Det blev över några äggulor häromdagen när det bakades maränger på Lyckan. De fick bli en vinägrett som kanske mer var en majonnäs som hursomhelst blev en väldigt god potatissallad. En härlig potatissallad med krämig dressing helt enkelt. Här är receptet på en potatissallad som passar mycket bra till exempelvis rökt fisk.
Det här behöver du till potatissallad med krämig dressing:
4 äggulor
1 tsk vitvinsvinäger
1 tsk fransk senap
1 krm svartpeppar
2 krm salt
0,75 dl olivolja
0,8 kg kokt potatis
1 rödlök
1 röd paprika
Så här gör du potatissallad med krämig dressing:
Hacka potatisen i lite större bitar och finhacka rödlöken och paprikan.
Blanda äggulorna, vinäger, senap, svartpeppar och salt med en stavmixer nån minut.
Tillsätt lite olja och fortsätt mixa. Tillsätt lite till olja och fortsätt mixa. Sen fortsätter du tillsätta olja lite i taget.
Blanda ner potatis, lök och paprika i dressingen i en rejäl skål.
Servera till exempelvis rökt fisk.
0 trevliga kommentarer:
Skicka en kommentar