Här är en vegetarisk pastasallad med rostade grönsaker. Färgglatt och kanongott.
Det här behöver du:
500 g morötter
2 paprikor
2 msk olivolja
1/2 gurka
200 g fetaost
100 g urkärnade oliver
350 g pasta
Gör så här:
Skala och dela morötterna så att bitarna blir lite mindre än pastan. Dela varje paprika i ungefär 20 bitar. Lägg grönsakerna på en plåt eller i en ugnssäker form och ringla över olivolja. Blanda runt och ställ in i ugnen på 200 grader i 30 minuter. Om grönsakerna ligger luftigt blir de mer tillagade, ligger de trångt kommer morötterna vara ganska hårda efter 30 minuter.
Tärna gurka och bryt sönder fetaosten. Koka pastan.
När grönsakerna är färdiga blandar du allt i en stor skål. Servera med olja eller pesto.
Om du vill ha en ljummen pastasallad kan du skölja pastan efter kokning.
0 trevliga kommentarer:
Skicka en kommentar