Nu är det säsong för blomkål. Här är ett recept med pasta som hela familjen uppskattar.
Receptet räcker till två luncher i vår familj.
Det här behöver du:
500 g pasta penne
2 msk olivolja
1 msk hackad vitlök
1/2 krm torkad chilipeppar
1 blomkålshuvud
1 burk konserverade tomater
2 1/2 dl grönsaksbuljong
2 dl matlagningsgrädde
1 tsk salt
Gör så här:
Stek vitlöken och chilipepparen i oljan på medelvärme i tio minuter. Löken ska inte ta färg.
Dela blomkålen i små buketter. Låt blomkålen steka i oljan i fem minuter.
Tillsätt buljongen, salt och de krossade tomaterna. Låt blomkålen koka försiktigt i tio minuter. Koka pastan medan blomkålen kokar.
Häll i grädden och mosa blomkålen med en potatisstöt (eller med stavmixer). Låt pastan rinna av och blanda med pastasåsen. Servera direkt.
2 trevliga kommentarer:
Gott! Jag är också ett stort fan av blomkål!
Jättegott! O en kombination jag aldrig skulle kommit på själv. Vi hade inga chiliflakes, utan tog Spiracha chilisås istället. O alldeles för mkt.. -hett o supergott!
Skicka en kommentar