web stats analyzer

måndag 7 juni 2010

Marinerad champinjon, lök, paprika och blomkål

Skriv ut receptet


För många, många år sedan fick jag min första kokbok; Carl Butlers Kokbok. Receptet på första sidan provade jag först igår och det visade sig vara ett fantastiskt sätt att koka grönsaker. Som bonus blir det över en sagolik grönsaksbuljong.

Koktiden beror på grönsak och jag brukar koka flera sorters grönsaker när jag ändå håller på. Det är enkelt att ta upp de färdigkokta grönsakerna med hålslev för att därefter koka nästa.

Det här behöver du:

4 dl vatten
0,75 dl olivolja
1/2 citron
1/2 gul lök (50 g)
några persiljekvistar
1 tsk timjan
15 svartpepparkorn
1 msk hackad vitlök
1 tsk salt

Till exempel paprika, champinjon, lök, blomkål enligt säsong

Gör så här:

Mät upp vatten och olja i en kastrull. Finhacka och tillsätt löken. Pressa citronen och blanda i saften i marinaden. Tillsätt övriga kryddor och koka i 10 minuter.

Champinjon:

Dela champinjonerna i fyra delar. Koktid 8 minuter.

Lök:

Koka hela i 20 minuter. Koktid för delad lök är ungefär 5 minuter.

Blomkål:

Koka buketterna. Koktid 20 minuter.

Paprika:

Dela varje paprika i 12-15 delar. Koktid 10 minuter.
--

Sen var det en liten grej till. Om du också tycker det här var ett bra recept så blir vi jätteglada om du delar med dig på Facebook eller skriver en kort kommentar :)

0 trevliga kommentarer:

Reklam

Visste du att Charlotta Fasth, som har skrivit många av våra populära recept här på Matlyckan – som den här ljuvliga rabarberpajen med havregryn – inte bara är en mästare i köket, utan också en passionerad hundtränare? Charlotta är en certifierad Nosework-instruktör och auktoriserad doftprovsdomare. Förutom att skapa goda maträtter, erbjuder hon också ett brett utbud av Nosework-kurser i Uppsala för alla hundar och hundägare!

Oavsett om du är nyfiken på att lära din hund att använda sitt luktsinne eller vill börja tävla i Nosework, så har Charlotta en kurs som passar dig. Hennes kurser, från grundläggande Nosework med doft till avancerade tävlingskurser, är utformade för att stärka bandet mellan hund och ägare samtidigt som din hund får en rolig och mental utmaning. Alla kurser hålls i Uppsala, och platserna är begränsade – så se till att boka i tid!

Fantasy Farm kan du enkelt hitta aktuella kurser och läsa mer om hur Nosework kan bli en fantastisk aktivitet för både dig och din hund. Nosework är en sport där hundar använder sitt naturliga luktsinne för att hitta specifika dofter, och det är en av de mest engagerande och stimulerande aktiviteterna för hundar i alla åldrar och raser. Charlotta lär ut med fokus på positiv förstärkning och glädje, vilket gör att både hund och ägare kan utvecklas tillsammans.

Så om du har en hund och är redo att prova något nytt och roligt, tveka inte att besöka Fantasy Farm för att boka din plats på nästa kurs. Charlotta brinner för att hjälpa hundar och deras ägare att få ut det bästa av Nosework i Uppsala, och vi kan garantera att du kommer att ha lika mycket glädje av hennes kurser som du har haft av hennes fantastiska recept här på Matlyckan!

Klicka här för att lära dig mer och boka en plats på Charlottas Nosework-kurser i Uppsala – låt både du och din hund få ett roligt och lärorikt äventyr!

Säsongens recept