Igår var jag hemma hos Robin och käkade thai med röd curry. Inspirerad av ingefäran och oystersåsen som lyfte kycklingen med curry igår blev det idag en rejält stark vegetarisk variant till lunch. Det här är en thai med röd curry att njuta av själv, inget för barnen enkelt uttryckt.
Soyamjölken är sötare än vanlig mjölk och om du byter mot vanlig mjölk så bör du nog tillsätta lite socker för att möta hettan.
Det här behöver du:
2 msk rapsolja
1 tsk röd curry (Ica)
1 msk inlagd ingefära
1 röd lök
2 morötter
1 palsternacka
1 tsk fisksås
1 msk oystersås
0,5 dl soyamjölk
1 dl ris
(2 msk kokta marinerade linser)
Gör så här:
Koka riset under lock i 1,5 dl vatten. Inget salt!
Lös upp currypastan i oljan och stek löken tillsammans med ingefäran på halv värme (fem av nio på vår spis) i 10 minuter.
Strimla morötter och palsternacka.
Blanda i fisksås och oystersås i kastrullen och tillsätt därefter morötter och palsternackan. Höj temperaturen något och stek på medelhög värme under omrörning i fyra-fem minuter.
Tillsätt soyamjölk och låt koka ihop ett par minuter.
Servera med lite marinerade svarta linser enligt bilden.
0 trevliga kommentarer:
Skicka en kommentar