Recepten är ofta på formen: 2 citroner, 2 dl grädde och 500 pasta - alltså väldigt enkla, raka recept utan allt för mycket krusiduller. Det blir de sällan så gott. Därför fungerar boken idag mer som inspiration och recepten blir mer grundidéer för vidare improvistaion.
Det här receptet sägs härstamma från Guiseppe Palladions restaurang Vecchia Roma. Naturligtvis smakar såsen i Matlyckans version helt fantastiskt.
Det här behöver du:
340 g pasta
140 g bacon
1 msk vitlök
1 citron
2,5 dl grädde
1 tsk grönsaksfond
1 msk socker
1/2 krm torkad chilipeppar
Gör så här:
Klipp baconen i encentimeters strimlor och stek tillsammans med vitlöken. Baconet ska inte koka och inte ta färg så medelhög värme blir lagom.
Tvätta citronen och strimla skalet.Var försiktig så att det vita inte kommer med.
Tillsätt hälften av citronskalet och alla övriga ingredienser och låt såsen koka ihop i 30 minuter.
Koka pastan och blanda därefter med såsen. Garnera med citronskal och servera direkt.
Bild Creative Commons R Stanek.
1 trevlig kommentar:
God sås. Men kanske lite mindre citronskal i tycker jag. Tack för en mycket trevlig blogg.
Skicka en kommentar