En ljummen sallad på paprika är ett utmärkt tillbehör på buffébordet. Jag tycker det passar extra bra till en smakrik paj, det tillför både färg och mycket smak och kompletterar grönsalladen på ett utmärkt sätt.
Grillad paprika blir söt och god och passar förutom som sallad även i chili och andra mustiga grytor.
Det här behöver du:
1 kg paprika i olika färger (helst röda och gula)
bakplåtspapper
1 msk olivolja
Gör så här.
Dela paprikan på mitten och tag ut kärnhusen. Skär varje halva i fem långa strimlor.
Lägg ett bakplåtspapper i botten av en ugnsplåt. Sprid ut paprikan och ringa över olivoljan. Rör om.
Ställ in i kall ugn och vrid på 175 grader varmluft (eller 200 grader över och undervärme). Klart efter ungefär 20-25 minuter. Det går naturligtvis bra att ställa in i en varm ugn och då går tillagningen fem minuter snabbare.
Om du vill kan du efter tillagningen vika ihop bakplåtspappret och låta grönsakerna ånga lite (praktiskt om du vill hålla paprikan varm).
Bild Creative Commons Bernard Garon
2 trevliga kommentarer:
Fantastisk bild!
Ja, ibland är det enklare att leta på flickr än att fota själv. Heja Creative Commons.
Skicka en kommentar