web stats analyzer

söndag 5 september 2010

Grillad paprika i ugnen - ljummen sallad

Skriv ut receptet


En ljummen sallad på paprika är ett utmärkt tillbehör på buffébordet. Jag tycker det passar extra bra till en smakrik paj, det tillför både färg och mycket smak och kompletterar grönsalladen på ett utmärkt sätt.

Grillad paprika blir söt och god och passar förutom som sallad även i chili och andra mustiga grytor.

Det här behöver du:

1 kg paprika i olika färger (helst röda och gula)
bakplåtspapper
1 msk olivolja

Gör så här.

Dela paprikan på mitten och tag ut kärnhusen. Skär varje halva i fem långa strimlor.

Lägg ett bakplåtspapper i botten av en ugnsplåt. Sprid ut paprikan och ringa över olivoljan. Rör om.

Ställ in i kall ugn och vrid på 175 grader varmluft (eller 200 grader över och undervärme). Klart efter ungefär 20-25 minuter. Det går naturligtvis bra att ställa in i en varm ugn och då går tillagningen fem minuter snabbare.

Om du vill kan du efter tillagningen vika ihop bakplåtspappret och låta grönsakerna ånga lite (praktiskt om du vill hålla paprikan varm).

Bild Creative Commons Bernard Garon
--

Sen var det en liten grej till. Om du också tycker det här var ett bra recept så blir vi jätteglada om du delar med dig på Facebook eller skriver en kort kommentar :)

2 trevliga kommentarer:

tina sa...

Fantastisk bild!

Magnus Fasth sa...

Ja, ibland är det enklare att leta på flickr än att fota själv. Heja Creative Commons.

Säsongens recept