web stats analyzer

lördag 24 juli 2010

Rabarber och äppelkräm med vanilj

Skriv ut receptet

Smakrik kräm på rabarber och äppel med vanilj


Vi har precis kommit hem från en utflykt i Frankrike och där serverades det rabarber och äppelkompott till frukostflingorna. Att blanda äpple och rabarber ger en bra balans av syra och sötma och äppelsmaken kompletterar oxalsyran i rabarbern på ett utmärkt sätt.

Väl hemma var vi tvungna att prova en egen variant med vår egen rabarber. Äpplena på äppelträden har inte riktigt mognat men för smaken spelar det inte så stor roll att äpplena kommer från affären. Lite drygt hälften äpple och knappa hälften rabarber blev en bra blandning. Eftersom rabarbern är syrlig blev det lite mer socker än när vi kokar kräm på bara äpplen.

Antingen är det så att äpplena gör att man slipper lite av "strävheten" i en rabarberkräm och eller så är det rabarbern som ger en fin smak på äppelkrämen. Välj själv.

Det här behöver du:

200 g rabarber
300 g äpplen
4 dl vatten
1 dl socker
1 msk vaniljsocker
1 1/2 msk potatismjöl
2 msk vatten

Gör så här:

Skala och skär äpplena i bitar. Skiva rabarerna.

Lägg rabarber och äpplen i en kastrull, häll på vatten, socker och vaniljsocker.

Koka 10 minuter och mosa sedan sönder äpplena när de är mjuka.

Blanda potatismjöl och 2 msk vatten, häll i blandningen i krämen. Koka upp.
--

Sen var det en liten grej till. Om du också tycker det här var ett bra recept så blir vi jätteglada om du delar med dig på Facebook eller skriver en kort kommentar :)

1 trevlig kommentar:

virrpannan sa...

Tack för receptet, var på jakt efter en kräm som även mina barn uppskattar! Denna gick hem!

Säsongens recept