web stats analyzer

onsdag 28 juli 2010

Paj med blomkål

Skriv ut receptet

Blomkål - så himla gott

Blomkål är en väldigt god och nyttig grönsak som efter lite trugande har blivit en favorit i större delar av familjen.

Häromdagen lagade vi blomkålsgratäng och igår blev det en paj med blomkål. Jag tycker den blev fantastiskt god och vi åt den tillsammans med lite fin kokt skinka.

Det här behöver du:

pajdeg (välj själv)
340 g blomkål
50 g ost
3 ägg
2,4 dl mjölk
1/2 krm svartpeppar
1 krm salt

Gör så här:

Gör en pajdeg enligt valfritt bra recept.

Dela blomkålen i små buketter och koka därefter blomkålen i saltat vatten (1 tsk/liter) i tre minuter. Häll av vattnet, skölj blomkålen i kallt vatten och låt den rinna av ordentligt i ett durkslag.

Förgrädda gärna pajen i 15 minuter i 200 grader varm ugn (eller låt bli om du gillar en segare botten) och lägg därefter i den väl avrunna blomkålen. Riv osten och fördela över blomkålen.

Blanda ägg, mjölk, peppar och salt. Vispa snabbt ihop stanningen och slå den över pajen.

Grädda pajen i 200 grader i 30-35 minuter.

##

Tips: Om du gillar blomkål kommer du säkert att älska den italienska pastasåsen med blomkål.
--

Sen var det en liten grej till. Om du också tycker det här var ett bra recept så blir vi jätteglada om du delar med dig på Facebook eller skriver en kort kommentar :)

0 trevliga kommentarer:

Säsongens recept