web stats analyzer

lördag 4 april 2009

Mild indisk dal - linsgryta

Skriv ut receptet




En currydoftande indisk dahl som uppskattas av större delen av familjen.

Så här lagar du indisk dahl:

Stek utan att det tar färg

2 msk olja
100 g finhackad röd lök
75 g morot i slantar
2 st finhackade vitlöksklyftor

Tillsätt den här kryddblandningen och stek lite till

2 krm ingefära
1 tsk koriander
2 krm spiskummin
½ krm nejlikor
½ krm kanel
½ tsk curry

Tillsätt och koka i 15 min

3 dl röda linser, torkade
7 dl vatten
2 msk grönsaksfond
1 tsk citronsaft
½ tsk salt
lite svartpeppar (ca ½ krm)

Indisk dahl servera med ris.
--

Sen var det en liten grej till. Om du också tycker det här var ett bra recept så blir vi jätteglada om du delar med dig på Facebook eller skriver en kort kommentar :)

2 trevliga kommentarer:

Magnus Fasth sa...

Alternativ curry

2 krm ingefära
2 tsk koriander
1 tsk spiskummin
½ krm nejlikor
1 krm kanel
1 tsk curry

Magnus på Matlyckan sa...

2 krm ingefära
1 tsk koriander
3 krm spiskummin
1 krm nejlikor
1 krm kanel
1 tsk curry

och så en hönsbuljongtärning istället för grönsaksfond. Tillsätt 1 msk Heinz ketchup för fylligheten. Smakar lite mera jul.

Säsongens recept